Let’s go! Tips voor je bucketlist: reizen in 2018.

2018 is in zicht
Nog een paar weken en dan begint het nieuwe jaar alweer! Voor 2018 zijn er onder andere door Lonely planet de reistrends al gepubliceerd en veel mensen zijn al aan het zoeken naar welke reizen ze komend jaar willen maken. In deze blog heb ik uit deze reistrends een paar mooie tips gehaald en hier voor je op een rij gezet. Ben jij nog op zoek naar inspiratie en tips? Lees dan snel verder!
reizen camper1. Maak een rondreis, met een camper bijvoorbeeld!
Het is van veel mensen een droom om een keer een grote mooie rondreis te maken in een ver land, langs diverse plaatsen en door de natuur. Uit de reistrends onderzoeken kwam dit ook naar voren als iets wat veel mensen in 2018 willen gaan doen! Noord Amerika en Canada zijn typische landen die zich goed lenen voor een rondreis. Je kunt de reis zelf vormgeven, of een reis selecteren bij een bureau zoals WTC World Ticket Center. Wist je trouwens dat zij nog tot 24 december 2017 interessante vroegboekkorting aanbieden op diverse rondreizen met een camper door Noord Amerika? Bekijk de betreffende reizen op de WTC website* voor meer informatie.
NYC 20182. The Big Apple it is
New York City. Het is mij nog steeds niet gelukt er een keer naartoe te reizen en daarom staat voor mij deze stad nog steeds op mijn bucketlist. Deze stad valt ook goed te combineren met een rondreis zoals bijvoorbeeld deze reis waarin je 4 grote steden gaat bezoeken. In NYC is ook genoeg te zien en te beleven om er een reis op zichzelf aan te besteden. Fietsen is iets waar de stad zich steeds meer voor gaat lenen. Met aangelegde fietspaden en autobestuurders die er inmiddels aan fietsers in het verkeer gewend zijn, kan je gedeelten van de stad per fiets gaan verkennen.

3. Bezoek Tokyo wanneer de kersenbloesem bloeit
Er was een tijd dat ik mij niet heel erg interesseerde voor de Japanse steden. Toen liet een collega mij een keer foto’s zien van zijn bezoek aan Tokyo in de periode dat de kersenbloesem bloeide. Je raad het al: ik was om! Sindsdien is Tokyo een stad waar ik graag een keer heen zou gaan. Het lijkt me gaaf om daar in de periode van de bloeiende kersenbloesem een keer de stad te gaan verkennen.
Venetie Italie4. Ga terug naar je jeugdherinneringen
Een andere reistrend welke volgens de onderzoeken in 2018 veel gaat voorkomen is dat men plaatsen opnieuw gaat bezoeken waar men als kind ook is geweest. Vaak heb je goede herinneringen aan die plekken en een nieuwsgierigheid naar hoe de stad eruit zal zien nu je er als volwassene naar terugkeert. Mijn jeugdherinneringen gaan terug naar de plaatsen aan het Gardameer in het noorden van Italië. Ik bezocht ze jaarlijks in mijn kindertijd en het lijkt me heel leuk om ze nu nogmaals te bezoeken!
Hamburg5. Ontdekt deze juweeltjes van dichtbij: Antwerpen en Hamburg
In Lonely Planet haar top 10 steden om te bezoeken in 2018 staan ze op plek 4 (Hamburg) en 6 (Antwerpen). Het zijn steden waar je wellicht al een keer bent geweest, maar je hebt er misschien niet alles kunnen bekijken. Of het is alweer een tijdje geleden dat je er geweest bent. Antwerpen heeft veel te bieden. Laat je verassen door moderne architectuur en door een variëteit aan eettentjes en chique restaurants. In Hamburg is afgelopen jaar een nieuw bijzonder concertgebouw geopend. Ik schreef er meer over in deze blog!

Tot slot
Een wensenlijstje voor 2018 zal per persoon verschillen, maar wie weet heb ik je met deze blog geïnspireerd! Heb jij zelf tips voor waar we echt eens een kijkje moeten nemen in het nieuwe jaar, laat dan een reactie achter onder deze blog. Wil je bovenstaande informatie op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
reizen 2018

  • dit is een affiliate link. Thanks voor je support!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.